15. november 2016

Sojakarri riisiga

Anniina Ljokkoi

Paljude laste lemmiktoit, kanakaste riisiga, meenub lapsepõlvest toiduna, mida võeti tavaportsjonile veel kaks korda juurde. Lasteaedade ja koolide menüüs seisab see toit muutumatult tänase päevani. Veganversiooni retsepti ei pea kaua otsima. Kuid kas sama maitseelamust on võimalik saavutada? Mu enda üllatuseks kõlbab sojaviilude ja kookospiimaga valmistatud karri mu pojale sama hästi. Sojaviilud on varsti kahvli ja sõrmede abiga ära söödud ja esimest korda maitseb pojale ka riis kastmega – maitseainete võlu!



Sojakarri
 
200 g kuivatatud sojaviilusid
juurviljapuljongi kuubik
400 g kookospiima / taimset koort
Maitse järgi: karri-maitseainesegu, vürtsköömen, koriander, kurkum, ingversidrunipipar, sojakaste, suhkur, küüslauk


  1. Keeda sojaviilud juurviljapuljongis pehmeks. Kalla keeduvesi ära.
  2. Kui on aega: lisa sojaviiludele maitseaineid ja lase marinaadis olla nt üle öö. Kui tahad toidu kohe valmis teha, prae viilusid kergelt õlis koos maitseainetega.
  3. Lisa juurde kookospiim. Selle asemele sobib ka mõni teine taimne koor, nt kaerakoor.
  4. Lisa kastmele veel vajadusel maitseaineid juurde. Kui laps on maitseainetega harjunud, saab neid julgemalt kasutada.
  5. Keeda riis pakendi juhiste järgi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar