13. november 2016

Tempepulgad

Anniina Ljokkoi

Taimsed pulgad on lihtne ja maitsev toit. Sojale vahelduseks võib proovida tempeh'it ehk tempet, mida vahepeal müüakse ökopoodides ka Eestis.


Kalapulgad on laste toidulaua klassika olnud juba aastakümneid. Laias ilmas on mõistagi leiutatud selle sama kujuga taimsed pulgad, kuid Tallinna Prismade sügavkülmast on leida ainult midagi sinnapoole ehk sojanuggeteid. Need on ka väga-väga maitsvad ja neid süües ei saa ka iga lihasööja aru, mida ta sööb. (Mitte et seda oleks kalapulkasid või kananuggeteid süües alati võimalik kindlaks teha.) 


Seekord aga tahtsin valmistada pulgad ise! Vahel on tore mõelda variante soja asemele ja kasutada näiteks tempeh’it. Tegemist on fermenteeritud tofulaadse tootega, mida saab teha näiteks hernestest, ubadest ja riisist. Minu lemmik on toiduks kasvatatud lupiinitaimest valmistatud tempeh. Seda hääldatakse “tempe”, seega võiks seda vabalt ka nii kirjutada. 



Valmistamine käis nii, et lõikasin tempe pulkadeks, segasin taldrikul nisujahu veega, lisasin soola-pipart, uputasin pulgad korraks taina sisse ja praadisin õliga ilusaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar